MASTODONTERNE

Hvem er vi der vover.....?

Hvem er de? Disse danske professionelle amatører eller hvad pressen ynder at skrive. Dansk teaters røde Pimpernel der sætter sig op mod de "etablerede scener", og er her, snart der og alle vegne.

Vi er ikke amatører, vi får  heller ikke løn. Man kan sammenligne os med en muremester der bygger sit eget hus. Er han amatør eller professionel i den situation? Svaret er ikke entydigt og det ene udelukker ikke det andet.

Mastodonterne er en teatergruppe med 13 års musicalerfaring og mange store opsætninger i det Nordsjællandske teatermiljø. Teateret er vokset og vokset.  Kunstnerisk, professionelt og publikumsmæssigt. I foreningens historie har over 100.000 publikummer set opsætningerne. I det seneste 2 år, 50.000. Det faste tilholdssted er blevet rykket op og flyttet til Cirkusbygningen, der har dannet ramme om de seneste 2 musicalopsætninger og nu Klokkeren fra Notre Dame. Jo vækst og succes er det der kendetegner Mastodonterne.

Mastodonterne og Sebastian er et særligt kapitel. Det er en ære for teateret at have landets største musicalforfatter i vores kreds. Sebastian har arbejdet som instruktør for Mastodonterne siden Ronja Røverdatter opsætningen i Fredensborg Slotspark 1998. Her får Sebastians scenebilleder og ambitioner om at skabe, et frit rum med ligesindede. Kort og godt, Sebastian får en kunstnerisk frihed gennem Mastodonterne, der bevirker at Klokkeren fra Notre Dame bliver den største danske musical til dato.

Vort fomål er vækst og ambitionen om det perfekte. Vores skuespillerer er ukendte kæmpe talenter, der måske aldrig ville få en chance, var det ikke for Mastodonterne. Vi giver dem de professionelle arbejdsbetingelser. De giver os deres talent indtil TV, film, andre scener tager dem og bærer dem videre. Mine damer og herrer, Mastodonteren rummer morgendagens talenter og bærer nyheden i sit hjerte. Der venter dem en stor oplevelse.

150 aktører rummer Mastodonternes opsætning. Hver og een af disse skuespillere er håndplukket gennem en audition med over 500 ansøgere. En hel del af truppen har en teateruddannelse bag sig, andre er talenter der gennem lang tid har dyrket deres evner til perfektion. Kvaliteten er i højsædet.