SEBASTIAN

KOMPONISTEN
FORFATTEREN
INSTRUKTØREN

Knud "Sebastian" Christensen

Sebastian, alias Knud Christensen (1949) er en af Danmarks mest populære kunstere. I de over 30 år som Sebastian har været aktiv musiker har han stået bag en imponerende række produktioner af musikudgivelser, filmmusik og musicals.
De officielle opførelser af hans musicals er set af mere end 2 mio. publikummer. Det er for intet at regne i forhold til det store antal regional scener og amatørteatre der har opført hans værker. Mere end 500 amatørscener har opført "skatteøen". Sebastians musik er tidsløs og folkelig. Den er beregnet til at blivebrugt af alle.

Knud har tidligere været hjælpe/instruktør hos foreningen Mastodonterne. Første gang i 1996  med Musicalen Cyrano. Igen i 1999 instrueret Sebastian alene foreningens medlemmer, denne gang med en flot udendørs forestilling "Ronja Røverdatter". Man kan sige at udfaldet af dette sammenarbejde blev så flot at han igen i år 2000 har indgået nyt sammenarbejde med foreningen Mastodonterne, og denne gang med en ny udgave af Musicalen Cyrano.

"Den nye Cyrano" som musicalen kom til at hedde, blev ligesom "Ronja Røverdatter" en succé over alles forventninger!              Samme år skrev Sebastian og Mastodonterne historie, for førstegang i Cirkusbygningens teaterhistorie opførte en amatør(halvprof. red.)teatergruppe musicalen "Ronja Røverdatter" i efterårsferien til stor glæde for hele familien Danmark.

Den 23.november 2000 modtog Sebastian, Frederiksborg Amts Kulturpris på 25.000.-Kr!

Sebastian debuterede som instruktør med Ronja Røverdatter i Fredensborg Slotspark, opført af Mastodonterne. Senere er det blevet til to opsætninger med Mastodonterne af Den Nye Cyrano, sidst opsat i Cirkusbygningen august 2001. Resultatet af samarbejdet udmunder nu i en ny musical fra Sebastians hånd: Klokkeren fra Notre Dame. Det er første gang, at Mastodonterne oplever at være et producerende teater. Men som Sebastian selv siger er det stedet hcor man kan eksperimentere med scenebilleder, musik og instruktion.

Sebastian har skabt et univers af mystik, indestængt begær, humor, barmhjertighed, godhed og den evigt lurende dobbelt moral. Man væltes ind i modsætningernes Paris og Victor Hugo's univers om de undertrykte og deres undertrykkere. Et univers belyst gennem to skæbner, der er hinandens modsætninger og samtidig begge er udstødte fra den gruppe de tilhører. Fanget i ingenmandsland udvikler historien sig om den hæslige klokker Quasimodo og den yndige sigeunerpige Esmeralda. En musical med mange af Hugo's sociale hentydninger, garneret med Sebastians vante sans for det underfundige. Underholdning i helstøbt særklasse.